Събития

Намериха починала учителката от Враца Татяна Каленска. Била е сама, в дома си.

  06.05.2024 15:27             
Намериха починала учителката от Враца Татяна Каленска. Била е сама, в дома си.

Снощи в дома си във Враца е намерена Татяна Каленска - познат учител от Математическата гимназия в града. Нина Дакева – общински съветник и неин съсед, заедно с приятел на сина на Татяна са се обадили в полицията, за да информират, че от няколко дни няма връзка с нея. "Преслав се казва синът й. Той се обадил на негов приятел от Враца, за да дойде да провери какво се случва. От няколко дни нямал връзка с майка си. Заедно се обадихме в полицията. Търсихме ключар, по късно дойде пожарна с техника, която да разбие вратата. Голяма трагедия. Татяна беше изключително четящ, образован и интелигентен човек", каза за "Конкурент" Нина Дакева. Тя допълни, че пожарникарите са опитвали известно време със стълба, с техника. Чак след това са разбили вратата. Намерили са учителката седнала на дивана. "Както си е била седнала така е починала", сподели Нина Дакева. 

В сряда съседка на Татяна я е видяла, че се прибира с пазарска чанта. Оплакала се, че не се чувства добре, че сменя вече втори антибиотик. "Изкачи се бавно, бавно по стълбите", разказва опечалената съседка. Каленска е била в болничен. 

Синът на Татяна, Преслав все още го няма във Враца. Съседите предполагат, че ще дойде с баща си – бившия съпруг на Каленска. „Предполагам, че Преслав не иска да бъде сам в апартамента на майка си. Той само преди няколко месеца отиде да работи в София. Бяха много близки с Татяна. Поддържаха постоянна връзка. А тя…. Беше прекрасен човек. Четеше много. Непрекъснато получаваше пратки с книги. Няма дете, което да е подготвила и да не е прието. Много трагично. Изключителен човек ни напусна. Съболезнования.“, допълни Дакева.

 

 



Ето какво време ни очаква днес
В Козлодуй се проведе първият Национален крос „По стъпките на Ботев” СНИМКИ
Вечерно бдение днес във Враца
Хороскоп за днес, 19 май
Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ