Събития

Дълго ще се говори за концерта на „Джипси кингс“ във Враца СНИМКИ

  17.09.2023 10:30             
Дълго ще се говори за концерта на „Джипси кингс“ във Враца СНИМКИ

Кралете на фламенкото „Джипси Кингс“ впечатлиха с изпълненията си на сцената на врачанския панаир. Пабло Рейес и компания изнесоха 2-часов концерт, за който ще се говори години наред. Дори дъждът, който валя над града, не уплаши стотиците им почитатели, дошли да пеят и танцуват в спортен комплекс „Христо Ботев“. Финалът на музикалното събитие беше осветен от пищна заря, а след това от общинската управа зарадваха музикантите с традиционна вечеря, в която наблегнаха на каварма и бяло вино.

Кметът на Враца Калин Каменов обясни откъде идва интереса към групата:

„Във Враца едни слушат рок, други – опера, трети си падат по чалгата, но всички обичаме парчетата на „Джипси кингс“

По-рано през деня в събота кралете на фламенкото се срещнаха с градоначалника.Заедно с Пабло Рейес на среща с кмета Калин Каменов дойдоха членовете на бандата: Тони Кортес, Били Кортес, Антойн Кортес, Алайн Натал и Микаел Кантарел. Групата за последно е свирила в Санкт Петербург /Русия/, а преди това в казастанската столица Астана.

https://www.konkurent.bg/news/16948690153435/kralete-doydoha-i-shte-peyat-tazi-vecher-na-panaira-vav-vratsa-snimki-video

Те отправиха уникален поздрав:

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/691890292999665/

След Враца кралете заминават за концерти в Америка, като изявата им на сцената в спортен комплекс „Христо Ботев“ беше единствената в България.