Събития

Кралете дойдоха и ще пеят тази вечер на панаира във Враца СНИМКИ + ВИДЕО

  16.09.2023 15:56             
Кралете дойдоха и ще пеят тази вечер на панаира във Враца СНИМКИ + ВИДЕО

Кралете на фламенкото „Джипси Кингс“ вече са във Враца и тази вечер ще изнесат няколко часов концерт на сцената на врачанския панаир. Пабло Рейес, един от основателите на легендарната група, обеща много емоции на зрителите, които гледат шоуто им на живо.

Заедно с Пабло на среща с кмета на Враца Калин Каменов дойдоха членовете на бандата: Тони Кортес, Били Кортес, Антойн Кортес, Алайн Натал и Микаел Кантарел. Групата за последно е свирила в Санкт Петербург /Русия/, а преди това в казастанската столица Астана.

След Враца кралете заминават за концерти в Америка, като изявата им на сцената в спортен комплекс „Христо Ботев“ ще е единствената в България.

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/696286685877970/

Кметът Каменов призна, че е голям фен на музиката им:

„Във Враца едни слушат рок, други – опера, трети си падат по чалгата, но всички обичаме парчетата на „Джипси кингс“

След концерта ще има вечер с традиционни врачански блюда, а на масата ще има от обилно количество вино и ракия от местната прочута марка.

Кметът Каменов връчи по една бутилка и от двете на всеки от бандата и им пожела да се подготвят за много биса на сцената.

Вижте поздрава на бандата към всички врачани:

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/691890292999665/


Пабло Рейес е истинското име Пол Роджър Рейес. Той е един от основателите на Джипси кингс
Рейес е създателят на уникалните хитове Djobi, Djoba, Ciento, Bem bem Maria, Un amor, Муреа и Бем бем Мария. Той е един от най-добрите фламенко-поп китаристи, композитори и вокали.
Gipsy Kings са група от каталонски румба, фламенко, салса и поп музиканти, основана през 1978 г. в Арл и Монпелие, в Южна Франция, които изпълняват предимно на каталонски, но също така се смесват Испански с южнофренски диалекти.
Започват като улични музиканти в края на 70-те години. След като е открит от продуцента Claude Martinez през 1987 г., те издават едноименния си албум същата година, който ги тласка към международна слава.
Печелят множество награди през цялата си кариера. Имат три номинации за Грами за албумите си „Gipsy Kings“ (1989) и „Love Songs“ (1996), както и награда за латино музика на Билборд през 1994 г. Групата свири в Белия дом през 1997 г.
Gipsy Kings са си сътрудничили с много артисти през годините, включително Оливия Нютън-Джон, Стиви Уондър, Нора Джоунс и Уил Смит. Свирили са и с легендарни певци като Пол Саймън и Арета Франклин.
Групата оставя незаличима следа в
международна музикална сцена с техния уникален стил, пропит с фламенко. Тяхното влияние се чува в песни на изпълнители като Сантана, Рики Мартин и Шакира.

Концертът започва на сцената на параина в 20 часа!