Три дни майсторът на японската кухня шеф Петър Михалчев готви във Видин. На брега на Дунав той и екипът му организираха пътешествие между пет свята. С вкусове и усещания, вдъхновени от есента и кухнята на Страната на изгряващото слънце, шеф Михалчев взриви Видин.
Екзотичният шеф приготви екзотични ястия по повод празника на града – Димитровден.
„ Видин е град с характер, история и силен дух. Моята мисия тук е да покажа кухнята не просто като готвене, а като начин на мислене и усещане. Храната трябва да носи хармонията между пет свята, пет вкуса и пет усещания. И чрез тази мисия минахме през тези пет неща. Усетихме свежестта на земята, реката, планината, морето и духа на хората. През цялото това кулинарно пътешествие бяхме заедно с гостите на този ресторант, от който се разкрива най-прекрасната гледка към голямата европейска река.“, каза шеф Михалчев.

Менюто, което което той и екипът му предложиха на видинчани, бе вдъхновено от есента.
„Сезонна зрелост, дълбочина и неповторими вкусове носеше всяко едно от приготвените от нас ястия. Вложихме и уважение към продукта, с идеята да подарим на видинчани нещо повече от вкус. Да подарим преживяване.“, казва Михалчев.
Във Видин Михалчев готви заедно със съпругата си – Ина /Димитрина/ и там отпразнуваха имения й ден.
Петър Михалчев е един от 36-те готвачи в целия свят, сертифицирани от правителството на Япония като „посланик на добра воля на японската кухня“.
Той е на 53 години. През 2008 година Петър заминава за Токио, където се обучава за суши майстор. През 2011 година открива първия японски ресторант в България – Miyabi.

СИТ





