Шест бързи рецепти за топла и вкусна храна, които могат да бъдат приготвени само с газов котлон на паркинг, показва шеф Виктор Ангелов специално за професионалните шофьори на камиони. Във видеа в социалните мрежи той предлага авторски прочит на познати ястия, който е адаптиран специално за живота на колела. Сред предложенията на шеф Ангелов е традиционното пиле с ориз, което бързо може да се превърне и в пиле по китайски, и оризови топки с пиле по модела на италианските „аранчини“ за удобно хапване дори в кабината на камиона. Кулинарът доказва, че в полеви условия може да се приготвят и образцово чили кон карне от телешка саздърма, спагети „Болонезе“ и апетитен телешки бургер.
Видео рецептите на шеф Ангелов са специален подарък за шофьорите на камиони за професионалния им празник Спасовден, който се отбелязва днес. Те са част от кампания под надслов „Как да я караме по-здравословно“.
„Малцина знаят, но детската ми мечта беше да стана тираджия. Е, станах готвач. Но сега имам шанс да покажа на шофьорите как могат да трансформират няколко класически рецепти и да ги превърнат в питателни, топли ястия дори, когато са на път.“, споделя шеф Виктор Ангелов. „До камиона разполагам с всичко, което ми е необходимо, за да сготвя вкусно – вода, маса и силен газов котлон. И искам да покажа как, когато човек има желание, може да се храни качествено и когато е на път.“, допълва той.
Анкета показва, че близо 90% от шофьорите на камиони често се хранят „на крак“ или в кабината на камиона. Една трета от участниците споделят, че когато са на курс се хранят предимно с бърза храна. 20% залагат на сандвичи и закуски от бензиностанции. 63% си носят консервирана храна от вкъщи, когато са на път. Само половината от анкетираните се стараят да залагат и на здравословни храни като салати, плодове и ядки.
СИТ