Събития

Връчиха дипломите на зрелостниците от Випуск 2024 година на ППМГ „Екзарх Антим I", Видин СНИМКИ

  15.06.2024 10:00             
Връчиха дипломите на зрелостниците от Випуск 2024 година на ППМГ „Екзарх Антим I\

Заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Мартин Дончев бе гост на церемонията, която се проведе в двора на гимназията. На събитието присъстваха и областният управител на Видин Ани Арутюнян, Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, доц. д-р Ангел Живков от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, председателят на Училищното настоятелство при ППМГ „Екзарх Антим I“ Лиляна Цанова, преподаватели, родители.
Тържеството бе открито от директора на училището Ивайло Милушев: „Дипломите Ви увенчават Вашите усилия и труд през последните пет години. Сигурен съм, че ще бъдат гаранция за Вашите бъдещи успехи. Гордейте се, че сте възпитаници на Математическата гимназия, тъй като тя е водещо учебно заведение в областта. Нашите възпитаници се реализират успешно, където и да си намират по света, те носят духа на гимназията. Надявам се, че и у Вас ще остане една частица от Математическата гимназия“ - каза Ивайло Милушев и отбеляза, че Випуск 2024 е един от най-успешните.
Заместник-кметът Мартин Дончев приветства зрелостниците от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и лично от свое име: „Като възпитаник на Математическата гимназия, бих искал да Ви кажа, че Вие сте най-богатите от всички присъстващи тук, защото имате най-големия и безценен капитал – времето. И то е Ваше. Никога не давайте на някого да Ви губи времето, както и Вие самите не го губете. На добър път!“, каза Мартин Дончев и пожела на младите хора да използват целия си опит, талант и знания, които са получили в учебното заведение, да бъдат винаги първи и да обичат това, което правят. След това заместник-кметът връчи поздравителен адрес от кмета д-р Ценков на директора на гимназията.
Останалите официални гости също поднесоха приветствия към випускниците.
По време на тържеството Училищното настоятелство награди трима преподаватели, които се пенсионират и няма да бъдат част от колектива на учебното заведение. Това са учителят по английски език Камелия Кюртина, учителят по химия Антоанета Добрева и учителят по български език и литература Ваня Минева. Отличията им се връчват в знак на признателност за професионалната трудова дейност и издигане престижа на гимназията. С почетен плакет бе удостоен и доц. д-р Ангел Живков.
Първа дипломата си за завършено средно образование получи Християна Страхилова, която е отличникът на випуска, и има две пълни шестици на държавните зрелостни изпити - на задължителната матура по български език и литература и на избирателната по английски език. Младото момиче получава и почетно отличие „Национална диплома“, което се връчва от Министерството на образованието за изключителни постижения в образованието.
Церемонията продължи с връчване на дипломите на учениците, които са показали отлични резултати на матурите и през целия курс на обучение. Тази година ППМГ „Екзарх Антим I” изпрати 78 зрелостници.