Събития

"Врачански Балкан" кани туристи за излети в планината СНИМКИ

  15.06.2024 07:10             
\

На разходка в Природен парк "Врачански Балкан"!
На 16 юни от Природен парк "Врачански Балкан" са организирали посещение на Медковски водопад. Часът на тръгване е в 8 часа. Сборен пункт е Природозащитен център „Натура"
Маршрут, по който ще се поема е проход „Вратцата" - Войводин дол връх Орловец Медковски дол (Медковски водопад) - Враца. Времетраенето на разходката ще бъде 6 часа, с включен 1 час почивка за обяд.

На 30 юни ще се посети „Черепишки манастир". Тръгването ще бъде от 7:30 часа. Сборен пункт ще бъде Автогара Враца. Автобусът за село Челопек тръгва около 8 часа. Маршрут за неделя ще бъде село Челопек „Кръста" „Черепишки манастир" - Враца. Прибирането във Враца ще се осъществи с влак около 16 часа от гара Черепиш
Времетраенето на разходката отново ще бъде 6 часа, с включен 1 час почивка за обяд. 

Цената е 3 лева за възрастен и 2 лева за дете. Плащането ще се осъществи с внасяне на цялата сума в деня на прехода на водача. В цената е включен квалифициран планински водач и беседа по време на прехода. Цената не включва билетите за превозните средства и храната.
Трябва да вземете с Вас туристически обувки или маратонки, дълъг панталон и удобни за ходене дрехи, дъждобран, суха храна за обяд и вода. Бутилка от 1,5 л. и малка бутилка от 0,5 л.. Хубавото настроение е задължително.  Препоръчва се туристите да имат планинска застраховка! Лица над 69 години не се застраховат. Може да се запишете на телефон 092 66 03 18 или на място в Природозащитен център „Натура".

Преходите не са подходящи за малки деца, под 7-8 година възраст. Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурността на участниците. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

ПМ-С