Лайфстайл

Това са най-добрите бюджетни почивки в европейските градове за 2024 година

  10.06.2024 09:30             
Това са най-добрите бюджетни почивки в европейските градове за 2024 година

Никъде не се прави такава градска почивка като в Европа. От древните руини в Атина до пулсиращия нощен живот на Берлин - на целия континент има град за всеки, независимо от това какво търсите.

Въпреки това те се различават доста по отношение на достъпността. Ето защо Quotezone, компания за туристически застраховки, анализира всичко - от цената на бира, храна и хотел до разходите за туристически данък и обществен транспорт, за да създаде Индекс на евтините почивки в Европа, и резултатите са налице, пише TimeOut с превод GlasNews.

В класацията на най-достъпните от най-посещаваните градове в Европа се нарежда (барабан, моля) Варшава! Полската столица няма туристически данък и се гордее с най-достъпните хотелски стаи - само 45,60 евро на вечер.

На второ място е Загреб, където една бира е само 3 евро, а на трето място е Истанбул, където едно хранене струва само 8,65 евро, а билетът за градския транспорт - 51 цента. Това са доста изгодни оферти.

Не е изненадващо, че Лондон, Амстердам и Париж не са толкова изгодни за бюджета. Храната в столицата на Обединеното кралство е най-скъпа в списъка - около 23,25 евро, докато хотелският престой в Амстердам е с най-висока средна цена - 121,91 евро. Прочетете пълната класация по-долу.

Това са най-добрите бюджетни почивки в европейските градове за 2024 г.

1. Варшава, Полша
2. Загреб, Хърватия
3. Истанбул, Турция
4. Лисабон, Португалия
5. Мадрид, Испания
6. Атина, Гърция
7. Виена, Австрия
8. Берлин, Германия
9. Рим, Италия
10. Лондон, Великобритания
11. Амстердам, Нидерландия
12. Париж, Франция

ПМ-С