Спорт

Христо Янев: Казвам "довиждане", а не "сбогом“

  04.06.2024 12:18             
Христо Янев: Казвам \

Г-н Янев, Ботев изпрати емоционален сезон, като в края успяхте, всички заедно, да запазите елитния статут на отбора. Раздялата с вас изненада много хора, може ли да отговорите защо се стигна дотам?

Наистина сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър помен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа.
Да разбираме, че вие пожелахте да се разделите, ако да, защо?
Да, имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво.
Какво беше желанието на ръководството?
Желанието бе да остана и да работим заедно с една единствена цел – да променим облика на отбора и Ботев да има по-високи цели през следващия сезон. Идеите на ръководството е да се залага на млади български играчи и да ги развиваме. Ръководството искаше да остана на всяка цена, но в крайна сметка преценката е тази. Искам да отбележа, че в лицето на Вангел Вангелов, открих перфектния ръководител, който ме спечели с човешкото си отношение и коректност. Все пак искам да кажа, че не казвам „сбогом“, а „довиждане“ и не изключвам възможността пътищата ни отново да се засекат.

Това са думи на Христо Янев пред ръководството на клуба след взаимното решение да се раздели с "Ботев" Враца.

Вижте реакцията на феновете след напускането на Янев - тук 
Вижте снимки от драматичния мач на Ботев срещу Марек - тук