Избори Събития

Прерязаха лентата на новата ремонтирана част на Отделение по Акушерство и Гинекология във Враца

  10.05.2024 12:05             
Прерязаха лентата на новата ремонтирана част на Отделение по Акушерство и Гинекология във Враца

 

Днес в МБАЛ „Христо Ботев“, Враца официално бе открита новата ремонтирана част на Отделение по Акушерство и Гинекология. Лентата прерязаха народният представител Мартин Харизанов, д-р Георги Езекиев, инж. Димитър Иванов, собственик на "ЧЕХ Пласт" ЕООД и председател на УС на ОДФ за Враца, д-р Кети Ценова и старша акушерка Виолета Цветанова.

Припомняме, че в поредица от благотворителни инициативи, организирани от Мартин Харизанов, бяха събрани близо 60 000 лв. за каузата, а благотворителният търг, организиран от ОДФ за Враца – близо 39 000 лв. Своя инициатива за събиране на средства организираха и младежите от „Тийнноватор“, а всички благотворителни събития бяха подкрепени от кмета на Враца Калин Каменов.

Посвещавам официалното откриване на новата ремонтирана част на Отделение по акушерство и гинекология на д-р Росица Славейкова, с която заедно се борихме да създадем съвременни условия и удобства за родилките и бебетата от Враца и областта. Благодарение на нашите общи усилия и добрите сърца на всички вас, успяхме да довършим ремонта на стаите в отделението, като във всяка от ремонтираните стаи вече има изграден и санитарен възел, за удобство на всички родилки. Предродилна зала вече отговаря на всички съвременни условия, а до края на годината се очаква и да бъде ремонтиран коридорът на отделението, с дарение на фирма "Холсим". Благодаря още веднъж от сърце на всички врачани, с които заедно направихме това. Чрез подкрепата на моите инициативи и дарените средства в благотворителните вечери, организирани от мен и от ОДФ за Враца, направихме така, че врачанчетата отново да се раждат във Враца. Благодаря и на младежите от „Тийнноватор“, които също организираха своя инициатива за набиране на средства за ремонта. Днес с гордост прерязахме лентата с д-р Георги Езекиев, инж. Димитър Иванов, собственик на ЧЕХ Пласт ЕООД и председател на ОДФ за Враца, д-р Кети Ценова и старша акушерка Виолета Цветанова. Дадохме дума, че заедно и с подкрепата на всеки един от вас, ще продължим да полагаме грижи за Враца и областта. Най-радостната новина е, че за миналия месец са проплакали 17 бебета в обновеното отделение, а днес са се родили 2 бебета - момченце с тегло 3,600 кг и момиченце с тегло 4,600 кг. Пожелавам на тях и родителите им здраве и щастие. Нека има повече хора като тях, които избират да останат на родното си място и да градят дом и семейство във Враца! В парламента моя основна задача ще бъде да не оставям на мира нито един министър, докато наболели проблеми, касаещи област Враца, не намерят своето решение.", каза народният представител Мартин Харизанов при откриването на ремонтираното отделение.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

/Г.Р./



Враца разполага с още едно обновено предблоково пространство СНИМКИ
12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра СНИМКИ
В Монтана двама се отказаха от битката за парламента
Испания извика посланичката си в Аржентина след думи на аржентинския президент Хавиер Милей, породили полемика
Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел СНИМКИ
Денят на Джебел събра в родопския град гости от страната и чужбина