Събития

РИОСВ-Враца отбелязва Деня на „Натура 2000“ с конкурс

  10.05.2024 06:00             
РИОСВ-Враца отбелязва Деня на „Натура 2000“ с конкурс

Във връзка с отбелязването на Европейския ден на екологичната мрежа „Натура 2000“, РИОСВ-Враца обявява конкурс в две категории - най-добра рисунка изобразяваща „Природата на Врачански балкан“ - Природен парк по смисъла на Закона за защитените територии /ЗЗТ/ и защитена зона съгласно Закона за биологичното разнообразие /ЗБР/ по двете директиви на ЕС, за опазване на местообитанията и на дивата флора и фауна, и за опазване на дивите птици“ или презентация на тема „Биоразнообразието в защитените зони – защо е важно“.

Общи условия за участие в конкурса:

В конкурса могат да вземат участие възпитаници на училища на територията на област Враца, като възрастовата група за първата категория е от 3-ти до 5-ти клас, а за втората категория съответно от 5-ти до 8-ми клас. Няма ограничение по отношение на използваните материали и техника на рисуване.
Всеки участник, клас или група участници, могат да се включат само с една рисунка и/или презентация, като задължително се посочи информация относно имена на автора/авторите, учебно заведение и клас, адрес за обратна връзка. Материалите следва да се изпратят на електронна поща [email protected] или да се представят на гишето в Центъра за административно обслужване на РИОСВ-Враца.
Най-добрите рисунки ще бъдат използвани при подготовка на информационно-образователни материали на инспекцията. Краен срок за предаване или изпращане на творбите и материалите е до 17:30 часа на 20 май. Резултатите от конкурса в категориите за най-добра рисунка и презентация ще бъдат обявени в 14 часа на 23 май на официалният сайт на РИОСВ-Враца. Авторите на най-добрите творби и презентации ще получат специални награди от РИОСВ-Враца.

ПМ-С



Враца разполага с още едно обновено предблоково пространство СНИМКИ
12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра СНИМКИ
В Монтана двама се отказаха от битката за парламента
Испания извика посланичката си в Аржентина след думи на аржентинския президент Хавиер Милей, породили полемика
Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел СНИМКИ
Денят на Джебел събра в родопския град гости от страната и чужбина