Крими

Полицията попадна на банда крадци, точили гориво от ТИР-ове, само един е задържан, аверите му изчезнали

  09.05.2024 11:29             
Полицията попадна на банда крадци, точили гориво от ТИР-ове, само един е задържан, аверите му изчезнали

Полицията е заловила мъж, част от банда, източвала гориво от ТИР-ове, спрели за почивка на Е 79. Той е 21 – годишен от видинско.  Спипан е миналата нощ по време на специализирана полицейска операция, проведена вчера в област Монтана. Аверите му обаче успелида се измъкнат.

Около 2,30 часа  на  Е-79 в землището на село Винище пътни полицаи проверявали спрелите за почивка тежкотоварни автомобили на отбивка  в местността Сухата чешма, когато  забелязани мъже да точат   гориво от резервоара на чешки влекач.

Крадците  не се подчинили на разпорежданията на полицаите и побягнали в пресечена местност край пътя, като зарязали  до влекача празна туба от 20 литра и гумен маркуч. В гората, непосредствено до отбивката, униформените открили още 3 туби от по 20 литра, пълни с гориво, и чифт чехли, а на 100 метра от отбивката в посока  Видин намерили спрян  „Фолксваген Поло“ с видинска регистрация, с две празни туби до багажника.

Пътните полицаи извикали подкрепление.  От багажника на колата са  иззети осем  20-литрови празни туби и мобилен телефон.

За да спипат крадците, унифомените започнали да проверяват всички коли, преминаващи по международното шосе. Така попаднали на  „Сааб“ със софийска регистрация, в който пътувал 21-годишен мъж от видинско,  съпричастен към кражбата на гориво.

Той е отведен в районното  Монтана. Там взели  обтривки от ръцете му, което даказало, че е участвал в източването на нафтата. Мъжът е задържан. Той предал доброволно мобилния си телефон, чифт маратонки и суитчър.

По случая е образувано досъдебно производство. Лекият автомобил „Фолксваген Поло“ и откритите предмети и вещи в него са иззети.

Работа по случая продължава.

СИТ
 



Мартин Харизанов: От ГЕРБ-СДС винаги сме поставяли възрастните хора като приоритет
Хороскоп за понеделник 20 май
Обява! Фирма „ЕТ Генади Каменов“ продава дърва за огрев и извършва рязане на опасни дървета
БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета