Избори Събития

Важни срокове за изборите

  07.05.2024 13:00             
Важни срокове за изборите

Във връзка с насрочените на 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители общинска администрация Враца уведомява избирателите, че могат да подават писмени заявления до Кмета на Общината, както следва:

1. Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец, за всеки избор поотделно /Приложение № 30-ЕП и Приложение № 31-НС/, или чрез електронно заявление през интернет страницата на общината, не по-късно от 25.05.2024 г.

2. Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес до 25.05.2024 г. Искането, за всеки избор поотделно /Приложение № 26-ЕП и Приложение № 27-НС/, се прави писмено до кмета на общината или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

3. Само кандидати за членове на ЕП, за народни представители, членове на ЦИК, членове на РИК или наблюдатели могат да подадат заявление /Приложение № 77-ЕП/НС/ за издаване на удостоверение за гласуване на друго място – до 25.05.2024 г.

4. Избирател, спрямо когото са допуснати непълноти и грешки, може да поиска отстраняването им с писмено заявление, за всеки избор поотделно /Приложение № 16-ЕП и Приложение № 17-НС/ до 01.06.2024 г.

Безплатен телефон за справки в избирателните списъци: 080013699

/Г.Р./



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват