Избори

ГЕРБ – СДС регистрира листата си в Монтана, тръгва към два мандата

  06.05.2024 15:24             
ГЕРБ – СДС регистрира листата си в Монтана, тръгва към два мандата

Ирена Димова сама пожелала да е извън листата, не напуска политиката, ще работи за победата на коалицията

В Монтана ГЕРБ-СДС регистрира листата си за участие в парламентарните избори. Заедно с водача Румен Христов и кандидат-депутатите в РИК дойде и областният координатор на ГЕРБ Ирена Димова, представител на хората от Монтана в няколко парламента.

„Регистрираме точно днес на Гергьовден листата на ГЕРБ – СДС, защото ще е победоносна.  Свети Георги ще ни донесе победа и два мандата. Водач е Румен Христов, лидерът на СДС. Това е политическото решение и аз се съобразявам с него. Аз съм областен координатор на ГЕРБ в Монтана. Гордея с всичко, което прави ГЕРБ – Монтана, с хората в ГЕРБ и с нашите симпатизанти. Горда съм с  последното ни представяне на местните избори. И днес  твърдо заявявам, че ще направим всичко възможно на тези избори да вземем два мандата. Убедена съм, че този път в община Монтана с помощта на кмета Златко Живков това ще се случи.“, каза Ирена Димова.

Тя подчерта, че сама е решила да не участва в листата, защото така е редно.

„Всички хора в листата са убедени от мен да участват в тази битка. След политическото решение аз трябваше да накарам някой от тях да отстъпи, за да вляза аз. Това няма как да стане, държа на хората и не бих си позволила да обидя когото и да е от тях. Решението е лично мое и не защото се чувствам обидена, а защото смятам, че така е правилно. Като областен координатор ще дам всичко от себе си да имаме два мандата. Не излизам от политиката.“, подчерта Димова.

 В листата ГЕРБ-СДС са включени хора – лидери, тези които обществото припознава и харесва, които са събрали най-много преференции на последните местни избори.

Румен Христов – лидер на СДС
Д-р Христо Кастрев – Монтана, общински съветник
Александър Михайлов – Лом, общ. съветник, директор на социалния дом  в Добри дол
Адв. Георги Георгиев – Монтана, общ. съветник
Спас Зарчев – Вършец, гражданска квота, компютърен инженер
Полина Борисова – Брусарци, общ съветник
Ивайло Ангелов – Монтана, частен бизнес в сферата на тежкото машиностроене, завършил е политология в САЩ,  химия и бизнес администрация
Тихомир Игнатов – Монтана, спортист, педагог, треньор на деца по футбол, гражданска квота

„Направили сме промени в листата, така че да спечелим  два мандата. Д-р Кастрев ще е вторият депутат на Монтана от ГЕРБ-СДС в 50-тото Народно събрание“, подчерта Ирена Димова.

„ Аз съм в Монтана по силата на политическо решение. И съм с огромно уважение към този регион и към този град. Благодаря на Ирена  Димова, че стои зад нас и ние ще се постараем да оправдаем доверието, което тя ни гласува. Отново сме изправени пред избори – шестите за последните три години и задачата ни днес е да постигнем два мандата в област Монтана. Това не е лесна задача, но не е неизпълнима. Тук има един кмет, произлязъл от СДС и той знае как се печелят избори. Коалицията ГЕРБ – СДС е единствената поставена на диалогична основа, защото и двете партии сме членове на Европейската народна партия. Ние искаме едно стабилно управление с четиригодишен хоризонт. Аз виждам кампанията по един начин – Срещи с хората, срещи с хората , срещи с хората.“, каза водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Монтана Румен Христов.

На изборите през април миналата година за ГЕРБ-СДС  в област Монтана са гласували 16 036 души, което направи коалицията първа политическа сила с 33,30 процента.

 

 



Рязък скок на случаите на африканска чума по свинете в ЕС през 2023 г.
Екстремните горещи вълни причиняват 150 000 смъртни случая годишно
100-годишен данъкоплатец към изпълнителния директор на НАП: Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук
Радин Росенов: Във Враца е моето място
Кирил Петков, академик Денков и Андрей Цеков идват в Монтана
Ето какво време ни очаква днес