Събития

Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"

  02.05.2024 17:00             
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма \

На премиерата на българският филм ,,Гераците” в петък на 3 май, от 18:40 часа специален гост ще бъде режисьорът и сценарист Максим Генчев и част от екипа. ,,Гераците” е български игрален филм. По мотиви от едноименната повест на Елин Пелин. 
Оператор е Добромир Николов, музика - Филип Павлов, продуцент Десислава Ковачева и продукция Дема филм. В ролите участват Максим Генчев, Симеон Алексиев, Десислава Чутуркова, Светлана Генова, Николай Генчев, Райчо Василев, Лазар Радков, Десислава Ковачева, Антоанета Методиева, Виктория Костова, Роберт Янакиев. Със специалното участие на Дядо Добри
Филмът е заснет в родната къща на писателя на Елин Пелин, в село Байлово.
 

Краят на 19 век. Йордан Герака е най-заможният човек в селото, обичан и почитан от семейството и съселяните си. С жена си Марга управлява с хармония и ред работата в къщата, на нивите и в кръчмата. Тримата му сина - Божан, Петър и Павел са се задомили и живеят според стария патриархален ред с родителите си. Скоро Павел е извикан на свръхсрочна служба в града. Надеждите на семейството са, че ще стане военен механик.

ПМ-С