Събития

Абитуриентка от Монтана спечели златен медал на състезание по предприемачество

  03.05.2024 07:00             
Абитуриентка от Монтана спечели златен медал на състезание по предприемачество

Абитуриентката от Финансово-стопанската гимназия в Монтана Катерина Домби завоюва златния медал в Националното състезание по предприемачество, което се проведе в Свищов. Нейната бизнес идея "Носии на бъдещето" е най-добрата, съобщават от Министерството на образованието и науката.

"За участие в знаковия конкурс бяха допуснати Катерина Домби и Ивет Славчева - от дванайсети клас, специалност "Икономика и мениджмънт". Катерина Домби се класира екипно на първо място", казаха от монтанското училището.

В Свищов мериха сили 24 ученици от 22 професионални гимназии по икономика от цялата страна. Те представиха своите проекти на тема "Традиционни български продукти - наследство и иновации". Златните медалисти станаха Катерина Домби от Финансово-стопанската професионална гимназия "Васил Левски" в Монтана, Мелек Расимова от ПГ по икономика и управление "Елиас Канети" в Русе, Ивайло Думанов Финансово-стопанска гимназия "Атанас Буров" в Хасково и Анжела Маркова от Държавна стопанска гимназия "Интелект" в Плевен. 

СИТ