Събития

Ден на отворените врати се проведе в ПГ "Васил Левски" град Мизия СНИМКИ

  02.05.2024 12:00             
Ден на отворените врати се проведе в ПГ \

За учебната 2024/2025 година ПГ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" предлага обучение с придобиване на ІІІ степен на професионална квалификация. По STEM професия "Химик- технолог". Специалност "Технология на неорганичните вещества", дуална система на обучение.
Продължава доброто сътрудничество на АЕЦ "Козлодуй" с Професионална гимназия „Васил Левски” – Мизия. Целта на партньорството е взаимодействие в областта на средното професионално образование за повишаване на практическите умения на гимназистите, предпочели специалности, свързани с ядрената енергетика и електропроизводството. Обединените усилия на централата и гимназията са насочени към ранно кариерно ориентиране на учениците, постигане на качествено образование и високо ниво на ефективност на обучителния процес. Завършващите училището добре подготвени млади хора ще имат възможност за реализация в АЕЦ „Козлодуй”. АЕЦ „Козлодуй” осигурява възможност ученици от VIII, IX и X клас периодично да посещават различни обекти на площадката. Така те могат на място да се запознават със спецификите в производството на електроенергия от ядрени блокове и с приложението на избраната специалност. Професионална гимназия „Васил Левски“ Мизия е с традиции в обучението по професии от професионално направление „Химични технологии“ по специалностите
"Поддържане и ремонт на машини и съоръжения", "Шлосер-монтьор" и "Машинен монтьор". Към момента училището е единственото на територията на област Враца, което може да предложи обучение по специалности от направление „Химични продукти и технологии“.

ПМ-С



Ето какво време ни очаква днес
Ето къде остават на "сухо" в Берковица
1 161 зрелостници от област Враца се явяват на матура по български
Хороскоп за днес, 17 май
Представят моноспектакъл на Силвия Лулчева "Мъжът ми е виновен" в село Бързия
Откриха сирийци, натъпкани сред торби пръст и мебели в литовски и турски ТИР-ове