Свят

Проливни дъждове погубиха 8 души в бразилския щат Рио Гранде до Сул и засегнаха над 100 общини

  02.05.2024 09:20             
Проливни дъждове погубиха 8 души в бразилския щат Рио Гранде до Сул и засегнаха над 100 общини

Осем души загинаха, а 21 са в неизвестност в резултат на проливните дъждове тази седмица в южния бразилски щат Рио Гранде до Сул, съобщиха от службата за гражданска защита, предаде Ройтерс. Властите съобщават за над 1 400 разселени лица в резултат на бурите, довели до повишаване на нивото на реките и наводнения в различни части на щата, които са засегнали 104 общини.

В доклад за хидрологичната обстановка от вчера правителството на щата прогнозира риск от наводнения "на практика на цялата територия на щата" предвид перспективата за продължаване на "проливните валежи" през следващите дни.

В бюлетина се посочва също, че наводненията ще бъдат сериозни в поречията на много реки, като е възможно да има внезапни наводнения и масови движения на земни маси в районите със стръмни склонове. Губернаторът на щата Едуардо Лейте изрази съболезнования за смъртните случаи, причинени от бурите, в социалната мрежа "Екс", като добави, че правителството работи за откриване на намиращите се в неизвестност хора и да осигури безопасност в рисковите райони.

БТА, Пламен Йотински 
/Л.Р./



1 161 зрелостници от област Враца се явяват на матура по български
Хороскоп за днес, 17 май
Представят моноспектакъл на Силвия Лулчева "Мъжът ми е виновен" в село Бързия
Откриха сирийци, натъпкани сред торби пръст и мебели в литовски и турски ТИР-ове
РИК и Областа в спор! Къде да съберат над 1 000 души СИК-ове
Франция изпраща войски в Нова Каледония