Избори

Партиите в Монтана не се разбраха за ръководствата на СИК-овете, РИК ще ги определя

  01.05.2024 11:57             
Партиите в Монтана не се разбраха за ръководствата на СИК-овете, РИК ще ги определя

Партиите в Монтана не успяха да се разберат за ръководствата на секционните избирателни комисии. Консултациите бяха днес при кмета Златко Живков.

От „Възраждане“ настояха да имат свои представители в ръководствата – зам. председатели и секретари, в  три секции – двете в ромския квартал Кошарник“ и тази в село Габровница. Партиите, които по разпределението на общинската администрация получиха в трите СИК-а свои зам.председатели и секретари, отказаха ротация и не се съгласиха да дадат местата си на хора от „Възраждане“. Заради това последната дума ще е на РИК. Тя ще определи представители на кои партии ще поемат ръководствата в трите комисии.

В община Монтана секционните избирателни комисии са 79 – 56 в града и 23 в селата. В тях на 9 юни ще работят 663-ма души. 55 от комисиите са с по 9 члена, защото избирателите в тях са над 500, а останалите са с по 7 души, тъй като избирателите са под 500. По предварителни планове в болницата ще има една или две секции, а подвижните урни ще са 5. Точно колко ще са подвижните секции ще стане ясно на 25 май, когато бъдат обработени заявленията на хората, пожелали да гласуват от домовете си.

ГЕРБ/СДС имат 24 председателски места, ПП/ДБ – 21, ДПС и „Възраждане“ по 12, БСП- 7, ИТН – 3.

СИТ



Евтим Милошев: Ще съдействаме за похода във Враца
От "Тролейбусен транспорт" коментираха вчерашната катастрофа с електробус
Преди минути: моторист загина в катастрофа във Враца
Предпремиера на "Фюриоза: Сага за Лудия Макс'' в кино Метропол-Враца
ДГ "Вълшебница" представи своите реализирани дейности СНИМКИ
Пеевски: Христо Иванов ми предложи да стана премиер