Свят

Убитите в Германия украинци се оказаха военни на рехабилитация

  30.04.2024 15:42             
Убитите в Германия украинци се оказаха военни на рехабилитация

В германския град Мурнау (Бавария) руснак уби двама украински граждани, които се оказаха военнослужещи на лечение. Заподозреният е задържан, но все още се разпитват свидетели. Това съобщи в Telegram украинският народен депутат Алексей Гончаренко.

Според местната полиция инцидентът е станал вечерта в събота, 27 април, в търговския център.Съобщава се, че 36-годишен мъж е починал на място от тежки наранявания, друг 23-годишен украинец е починал в болница същата вечер, въпреки че са предприети спешни реанимационни мерки.

При издирването същата вечер близо до местопрестъплението е задържан 57-годишен заподозрян, който се оказал гражданин на Руската федерация.

"По-нататъшното разследване на подозрението за двойно убийство е под ръководството на прокуратурата в Мюнхен. Тя вече е изпратила петиция до съда за ареста на заподозрения, която ще бъде разгледана в неделя", казаха от полицията.

Според украинския военен журналист Андрей Цаплиенко нападателят е местен Z-патриот, който открито подкрепя руската агресия и демонстративно носи подходяща символика.

Войниците имали сериозни наранявания по крайниците, така че не успели да отвърнат на удара.

Според германските власти в страната има 1,1 милиона украински граждани, които са пристигнали от началото на пълномащабното нахлуване./ Glasnews



Незагасена цигара подпали къща в Козлодуй
Кой заема президентския пост в Иран след смъртта на Раиси?
Делфинариум Варна с безплатни представления за децата за 1 юни
Задържаха 24-годишен хлапак, надрусан с „метамфетамин“
Децата на Враца празнуват СНИМКИ
Как да избегнем прилошаването в колата на дълъг път?