България

Абитуриенти – сираци и полусираци, от Троян получават еднократно финансово подпомагане по случай завършване на средното им образование

  29.04.2024 11:18             
Абитуриенти – сираци и полусираци, от Троян получават еднократно финансово подпомагане по случай завършване на средното им образование

Абитуриенти – сираци и полусираци, от Троян получават еднократно финансово подпомагане по случай завършване на средното им образование, съобщи за БТА Вяра Дочева, началник на отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ към Община Троян.

Ежегодно от общинския бюджет се отпускат средства за абитуриенти без родители или с един починал родител. По решение на педагогическите съвети на средните училища в общината са определени 14 ученици, които отговарят на критериите и се нуждаят от допълнителни средства.

По банковата сметка на всеки от тях вече е преведена сума от 500 лв. Отпускането на средствата е гласувано на последната сесия на Общинския съвет, след внесено от кмета Донка Михайлова предложение.

„Това е традиция, която Община Троян поддържа повече от десет години, за да подпомогне този емоционален, но и икономически труден за абитуриентите и техните семейства момент“, каза Дочева.

Още четирима завършващи ученици в затруднено материално положение ще бъдат подпомогнати със сума в същия размер. Средства за тях са събрани от благотворителна кампания за продажба на мартеници, проведена от представители на социалните услуги в общината, за която БТА съобщи.



Папи Ханс - подарък за абитуриентите във Враца
Щастлива развръзка: Намериха Кристина от Враца
Издирват 23 годишната Кристина от Враца. Бащата и брат й коментират подробности пред "Конкурент"
КОЦ Враца получи дарение от фондация „Стилиян Петров" СНИМКИ
Стойчо Керев и книгата „Пробуждането“ представят в библиотеката във Враца
ЕС поема дългосрочни ангажименти за сигурността на Украйна