Крими

Полицията предупреждава : Пазете се от джебчии

  29.04.2024 10:28             
Полицията предупреждава : Пазете се от джебчии

В предпразничните дни се наблюдава особено оживление сред местните и гастролиращи джебчии, предупреждават от полицията в Монтана. Обикновено те действат на публични места – там, където има голямо струпване на хора -  базари, пазари, големи магазини, райони на автогари, гари, около автобусни спирки, банки, външни банкомати, обменни бюра, чешми.
При тези престъпления освен от джобовете на дрехите, кражба се извършва и от портмонета, дамски и пазарски чанти, сакове, кошници. Джебчиитеуспяват да задигнат  ръчни часовници, пръстени, гривни, колиета, накити, които отнемат от жертвите си я по различен начин. Джебчиите действат с изключителна ловкост – срязват верижките на часовниците, дръжките на чантите, презраменните колани на фотоапарати, бинокли, сакове.

Полицаите съветват и да се погрижим за безопасността на дома си, ако сме избрали да пътуваме по празниците. Съветът на полицията е, когато тръгваме на път, да не съобщаваме за това на много хора. Да не държим в домовете си много пари и скъпи вещи.  



Папи Ханс - подарък за абитуриентите във Враца
Щастлива развръзка: Намериха Кристина от Враца
Издирват 23 годишната Кристина от Враца. Бащата и брат й коментират подробности пред "Конкурент"
КОЦ Враца получи дарение от фондация „Стилиян Петров" СНИМКИ
Стойчо Керев и книгата „Пробуждането“ представят в библиотеката във Враца
ЕС поема дългосрочни ангажименти за сигурността на Украйна