Крими

Откраднаха агне за Великден във Врачанско

  27.04.2024 12:44             
Откраднаха агне за Великден във Врачанско

В редакцията на една от най-четената врачанска медия получихме поредният сигнал, обвързан с кражби от врачанското село Габаре. Този път се отнася за комшийско дете, което е използвало вандализъм. Счупило е две от камерите и е откраднало 25 килограмово агне за Великден. Публикуваме сигнала с лека редакторска интервенция:

„Искам да Ви напиша за случилото се вчера в село Габаре, област Враца, община Бяла Слатина. На 22 април в 13:30 часа през деня влиза от къщата на комшиите едно дете, което е също комшия. В нас има камери и се вижда на записите, които прилагам. Взима едно дърво, троши едната камера, след това влиза в постройката, за да може да достигне до другата камера. Реже кабела на нея и краде 25 килограмово агне. Брат ми има овце и в този момент е бил с тях на паша. Прибира се вечерта и забелязва, че агнето го няма. Обади ми се да погледна камерите. На записите се вижда. Уведомена е полицията и кметицата на селото.“, споделя нашата читателка Дилиана Бочева.

От Областната дирекция на МВР-Враца също излязоха с подробности за случката.

В четвъртък, около 17.30 часа в Районно управление-Бяла Слатина е получен сигнал от жителка на село Габаре, която е заявила за кражба на агне от домът й. От извършените оперативно-издирвателни дейности и процесуално-следствените действия се установи, че съпричастен към извършване на деянието е непълнолетен от селото Габаре. Същият е разменил агнето за моторен трион със непознати за него лица, който са минавали в селото и са изкупували животни. По случая в Районно управление - Бяла Слатина е образувано ЗМ.

Екип от „Конкурент“ се свърза и с кметът на селото Елена Василева, като поискахме подробности за семейството, за случката и повече ясното.  Кметът Василева сподели, че момчето е малолетно, на 14 години. Разпитът се е провел в присъствието на бабата на момчето. Двете семейства са комшии и не е имало такива конфликти до сега.



Руски обстрел над Киев и Лвов
Белослава: Много от тези, които застанаха срещу мен, бяха на масата ми
Галерия „Аросита“ представя изложба на Феникс Върбанов
Отбелязаха Деня на Европа и Ден на победата в Козлодуй СНИМКИ
Във Видин се проведе кръгла маса „Нови идеи, нови възможности“ за развитието на читалищата
Ремонтираната пешеходна зона на Видин потъна под вода