Събития

Искам бебе в Козлодуй събраха над 5 500 лева СНИМКИ

  26.04.2024 10:01             
Искам бебе в Козлодуй събраха над 5 500 лева СНИМКИ

На благотворително събитие, проведено в Козлодуй стотици дарители се включиха и подпомогнаха с 5 860 лева каузата в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Празникът бе основно организиран от Здравка Николаева, доброволец към Фондация "Искам бебе", със съдействието на читалището в града, пенсионерски клубове и още доброволци. Само служителите в община Козлодуй са събрали 500 лева и са дарили за каузата. Лично кметът Маринела Николова и нейните заместници участваха и се включиха с дарения. Сладкиши, домашни баници, кексове бяха подготвени и продадени по време на благотворителен търг. 
В концерта се включиха начално училище "Васил Левски", самодейци от читалище НЧХП "Христо Ботев - 1879", Козлодуй, детските градини "Радост", Козлодуй, "Здравец", Хърлец, вокална група "Робинзон", към Дом на енергетика, огнена група "Феникс". Калушари от Златия и певческа група "Росна китка" от Брегово бяха специални гости в концерта.

На събитието присъстваха и семейства, които вече имат дечица с помощта на Фондация "Искам бебе". 

"Правим редовно събития в община Козлодуй, благодарение на активността на Здравка Николаева. По този начин успяваме да разкажем за дейностите на фондацията, да дадем повече гласност на проблемите, с които се срещат немалко семейства с репродуктивни проблеми в страната. Благодаря на всички доброволци, които с много сърце се включват винаги редом с нас. Благодаря и на общините в региона, които подкрепят чрез свои програми десетки семейства. Община Козлодуй от повече от шест години отпусна ежегодно средства, с които се подпомагат процедури на родители, които мечтаят за своето бебе", каза за "Конкурент" Радина Велчева, основател на  Фондация "Искам бебе". 
 



Тракийски съкровища ще гостуват в музея Гети в Лос Анджелис
Провежда се конференция „България в еврозоната, кога?“
Вестник "Конкурент" на 28 години
Внимание! Засилен трафик днес!
От община Враца подготвят образователен проект
Гостуваща експозиция за революционера – част от Ботеви дни