Събития

Проведе се извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във Враца СНИМКИ

  26.04.2024 12:39             
Проведе се извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във Враца  СНИМКИ

На 24 април Областният управител Надя Донкинска свика извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с влошената епизоотична обстановка в страната по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците с оглед предприемане на конкретни мерки и действия за превенция. Директорът на ОДБХ – Враца Цветелина Тодорова запозна присъстващите с епизоотичната обстановка в страната и област Враца, като отбеляза, че към момента има висок риск от заболяване и констатирани огнища в няколко точки в страната, но към момента няма регистрирани случаи на заболели птици в област Враца.
В изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните – София, Тодорова обсъди с присъстващите предприемане на конкретни действия и мерки срещу разпространение на заболяването в птицевъдните обекти в област Враца и в спешен порядък да бъдат извършени засилени информационни кампании сред населението. От страна на ОДБХ – Враца, съвместно с местните структури ще бъдат организирани и извършени проверки на птицевъдни стопанства за спазване на изискванията при придвижване на птици, както и засилен контрол на входа на месодобивните предприятия за птици, чрез извършване на обстоен клиничен преглед и проверка на всички изискуеми документи.
Областният управител подчерта важността на своевременните мерки за превенция на Инфлуенца по птиците и призова всички отговорни институции да работят съвместно с цел предотвратяване разпространението на заболяването.
 



Нетаняху заяви, че ако войната в Газа спре сега, това ще остави "Хамас" на власт в анклава
На Гергьовден в Чирен - курбан за здраве СНИМКИ
Грандиозно шоу в Рио: 1.6 млн. души присъстваха на концерт на Мадона
Плевенско читалище призовава до 18 годиншни автори да разкажат как виждат бъдещето
РИК Враца регистрираха пълна листа на ДПС за областта
ДПС регистрира листата си в Монтана. Ето ги кандидат-депутатите на движението