Събития

Дигитални микроскопи в детска градина във Враца СНИМКИ

  25.04.2024 12:05             
Дигитални микроскопи в детска градина във Враца СНИМКИ

"Единство Творчество Красота" е градината, която разполага с дигитални микроскопи, светещи дъски с флуоресцентни химикалки, малки светещи табла и още дигитални технологии. "Всичко това е по проект, финансиран по програма "Еразъм". Квалификация на учителите също бяха част от дейностите по проекта. В Сплит, Хърватия бяхме с колеги и това много ни помогна за въведем иновативни методи, наред с традиционните похвати за работа с децата. Можем да се похвалим, че разполагаме с материали и дигитални образователни ресурси, които ги няма в страната", каза Елена Кирилова, директор на врачанската градина.

На специално събитие бяха представени резултатите по проекта с активното участие на децата. Гости бяха над петдесет педагози от Враца, Видин, Монтана и Плевен. Петя Долапчиева зам.-кмет на община Враца, Лорета Колева началник на Регионалното управление на образованието, Враца, също бяха част от гостите и останаха впечатлени от представените резултати. "Днес беше изключително приятно преживяване. Поздравявам екипа на детски градина "Единство Творчество Красота", който работи по иновативен начин за развитието на деца. Говорим за ключови компетентности в училище, а началото се поставя в детската градина. Успешно съчетавате традиционни подходи с дигитални методи", каза Лорета Колева.

"Това беше празник на предучилищното образование за нашата община. Преди дни отбелязахме денят на земята и посланието да опазваме природата с ползваните природни материали и нови технологии е прекрасно. Поздравявам екипа на детската градина за избора на проект, за неговото изпълнение и за резултатите, които видяхме", допълни и Петя Долапчиева.

Децата рисувата, твориха, смятаха, упражняваха български език, опознаваха насекомите - и всичко това ръка за ръка с новите технологии. 

В детската градина се възпитават 195 деца от 14 педагози и 11 души непедагогически персонал. 
  



Слово на Врачанския митрополит Григорий по повод Възкресение Христово
Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май
Ето и листата на ГЕРБ-СДС за област Враца
С шест километра лента и проект за маорските традиции „Матаахо колектив“ спечелиха „Златен лъв“ на Венецианското биенале тази година
Най-вкусното печено агне за Гергьовден се прави по тази стара българска рецепта
Смолянският епископ Висарион отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Смолян