Събития

Днес заседават извънредно съветниците във Враца

  22.04.2024 06:30             
Днес заседават извънредно съветниците във Враца

Извънредно заседание се провежда на 22 април от 11 часа на общински съвет, Враца. Точката е една единствена и касае провеждане на редовно общо събрание на ВиК, Враца, в чийто принципал е Общинския съвет. Съветниците следва да дадат мандат на техния представител да гласува и подкрепи внесените предложения. 
Общото събрание на ВиК се провежда на следващия ден – 23 април, във Вършец. По време на общото събрание ще се разгледат отчет на управителя и финансов отчет за 2023-та година, ще се вземе решение за разпределяне на печалбата на дружеството. ВиК дружеството иска да придобие сграда в Оряхово, с площ 175 квадрата, която да се ползва за административна сграда. За целта предложението е да се изразходват до 90 000 лева за придобиването й. 
Стара административна сграда на ВиК в Роман, построена през 1930 година, пък се предлага да бъде разрушена. Според доклада на управителя Ангел Престойски става дума за паянтова, едноетажна сграда с размер 82 квадрата. Строителната конструкция е компрометирана и не може да се използва по предназначение, се казва в поканата за участие в общото събрание на ВиК. Предложението е след събарянето добитите материали да се ползват за нуждите на дружеството. 

49% от собствеността на ВиК, Враца принадлежи на общините в областта. За да участват техни представители при вземане на решение е нужна санкция на общински съвет. 51% от капитала на дружеството е на държавния „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.



Румънски и сръбски гости посрещнаха на фестивал в Антимово СНИМКИ
5 души месили 100 метровия козунак повече от 8 часа
Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски
Двама в ареста за притежание на наркотици
Спомени за великденското хоро в село Баница
Обраха 200 лева от кафе-автомат