Спорт

СУ "Козма Тричков" се класира на финален етап от ученическите игри за 11-12 клас СНИМКИ

  21.04.2024 15:15             
СУ \

Вчера на проведения зонален турнир в зала "Васил Михайлов", момчетата от Враца надиграха домакините от СУ "Христо Ботев", Белоградчик и ПМПГ "Свети Климент Охридски", Монтана, съответно с 2-1 и 2-0 гейма. В срещата за второ място, монтанското училище надигра с 2-0 гейма домакините от Белоградчик.
Въпреки големите очаквания към нашите момчета, те разочароваха и останаха на последно място, не успявайки да изпълнят голямата си цел - класиране на финалния турнир!
Красен Христов направи своята равносметка след изиграването на всички двубои: "Обикновено в спорта има правило да не се прави анализ и коментар на състезание в деня на приключването му. Но има и друго - че човек, когато полага огромно усилие и не получава резултат, може да наруши това правило. Аз не съм от интернет маниаците, но има моменти, в които наистина ми писва и затова искам да го споделя. Днес бе проведена зона на Ученически игри 2023/24 в град Белоградчик с участието на победителите в област Видин - СУ “Христо Ботев“, гр. Белоградчик, област Монтана - ПМПГ “Свети Климент Охридски“ и област Враца - СУ “Козма Тричков“, гр. Враца. С оглед на това, че нашите момчета 11-12 клас имаха големи шансове за класиране на финали между десетте училищни отбора на България, организирах мероприятието в нашата спортна зала. Отговорността за сериозността на това състезание и един от последните шансове на училището да се представи на републиканско ниво, за съжаление, я споделихме ръководството на училището, аз и публиката, но не и основните действащи лица - състезателите на игрището. Имаше прекрасна предпоставка - обявен бе неучебен ден за подкрепа от цялото училище и ние я получихме. Аз като основен организатор, треньор и учител направих всичко възможно турнирът да се превърне в празник, но само състезателите не го разбраха. Поне като човек, който работи дълги години във волейбола не бях виждал толкова пълна зала от много време насам. Дори предната седмица, когато се проведе републиканско първенство по канадска борба, зрителският интерес беше по-малък. За съжаление момчетата, които трябваше да бъдат главни действащи лица не само, че не го направиха , а направо се изложиха. Причините могат да се търсят в много неща, но едно е ясно - манталитетът и нивото на населението в града пада с всеки изминал ден. Вече като ли че няма стойностни неща за голяма част от хората. А големи неща е почти невъзможно да се правят. Не може да се организира едно такова мероприятие, а да няма родители на децата (с малки изключения), нищо че е работен ден. Всичко замира, а за съжаление аз като борбен човек усещам, че трябва да се примиря със статуквото и леко да поприключа дейността си.
И все пак нека пожелаем на победителите днес - СУ “Козма Тричков“, Враца достойно да представят нашия регион на републиканските финали. За нас остава да преоценим поведението си и ако искаме да продължим падението, да го направим. Все пак винаги има шанс да променим нещата, въпреки че в момента е минимален!
".
 



Изгонената Катя от "Ергенът" изля душата си относно Алек, Маги и Криси
ГЕРБ-СДС обявиха водачите си в страната. Красен Кръстев води във Враца, Росица Кирова във Видин, а в Монтана Румен Христов
Франция и Япония ще започнат разговори относно сделка за реципрочен достъп на войски
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на туристическия сезон на остров Света Анастасия
Мартин Харизанов и ”Благотворни приятели” с мащабна дарителска акция за Великден
Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец