България

Мащабна конференция за зелена трансформация събира над 2 500 участници от над 18 държави в София

  21.04.2024 13:15             
Мащабна конференция за зелена трансформация събира над 2 500 участници от над 18 държави в София

За четвърта поредна година най-значимата и мащабна конференция за Зелената трансформация в Централна и Източна Европа ще събере на едно място бизнес лидери, висши политически лидери, политици, еврокомисари, представители на правителства, експерти и неправителствени организации. Срещата на върха „Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа (ЦИЕ)“ ще се проведе в края на месец юни в София. Очакват се над 750 топ мениджъри да проведат ключовия разговор за утрешния ден. 
Тридневното събитие е организирано ще предоставя трибуна за открита дискусия за икономическото, технологичното и социалното бъдеще на заинтересованите от Зелената сделка страни. Събитието предизвиква разнообразен диалог, насърчавайки обмена на идеи за бъдеще, което е устойчиво, иновативно и справедливо.
Във форума ще участват политици от ЕС, държавни глави, министри и депутати, които формират политиките и позициите на ЕС и конкретно на Централна и Източна Европа - регион с уникални икономически и екологични предизвикателства. На конферентната сцена ще излязат трима представители от най-високото равнище в ЕК – заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович (Европейски зелен пакт) и еврокомисарите Никола Шмит (Работни места и социални права) и Илиана Иванова (Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж). 
Заедно с тях корпоративните лидери ще получат възможността да споделят вижданията и стратегиите си за прехода към нисковъглеродна индустрия, въздействието върху бизнес моделирането и визията. Изтъкнати учени, изследователи и лидери на мисълта ще свържат науката, политиката и практиката за постигане на нулеви нетни икономики и глобален преход. Иноватори и визионери ще представят революционни технологии и предефинират индустриалните стандарти, а популярни експерти ще прокарат нови пътища, по които да се преодоляват различията. 
Тридневното събитие е организирано от Dir.bg и 3E-News.bg.

 



Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май
Ето и листата на ГЕРБ-СДС за област Враца
С шест километра лента и проект за маорските традиции „Матаахо колектив“ спечелиха „Златен лъв“ на Венецианското биенале тази година
Най-вкусното печено агне за Гергьовден се прави по тази стара българска рецепта
Смолянският епископ Висарион отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Смолян
Още четири партии и коалиции регистрира РИК Враца