Събития

Увеличават със 100 лева парите за новородени в Монтана

  20.04.2024 14:00             
Увеличават със 100 лева парите за новородени в Монтана

Със 100 лева да бъде увеличена еднократната финансова помощ, която община Монтана отпуска на родителите на новородени, предлага общинският съветник и председател на бюджетната комисия в малкия парламент – Станимир Стоев. Предложението му одобрено от комисията и се внася за разглеждане на следващата редовна сесия другата седмица.

Стоев предлага помощта за първо дете от 300 лева да стане 400 лв., а за второ – от 500 лв. да стане 600 лева. От подкрепата да се ползват и родителите на осиновени деца, пише още в предложението за промяна в наредбата за отпускане на помощта.

Съветниците от бюджетната комисия искат това да се случи още от 1 май. Те са изчислили, че заделените в бюджета пари за новородените ще бъдат достатъчни за увеличението.

Промяна ще има и за завършилите университети млади хора, които са се прибрали в Монтана и имат дете. До момента те нямаха право на еднократните пари, защото са без адресна регистрация през последните три години на територията на общината. Сега, за да получат средствата, трябва да представят уверения, че са били редовни студенти.

 

 



Непълнолетен обра казино, хванаха го
Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване
Оранжев код за валежи в седем области
Как да украсим дома си за Великден
Има риск от разпространение на птичи грип сред крави извън САЩ
Цената на годишните технически прегледи на коли скочи драстично