Събития

Организират единадесети конкурс "Летене по Радичков" за есе и илюстрация

  19.04.2024 12:00             
Организират единадесети конкурс \

Община Берковица, регионално управление на образованието -Монта, Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов"- Берковица, издателска група "Клет" България, сдружение "Образование и културно наследство" и българско училищно настоятелство - Берковица организират единадесети конкурс "Летене по Радичков" за есе и илюстрация  .
Темата е „Хайде, удавнико, на добър час!...Все пак е по-добре да се удавим в океана, отколкото да се удавим на сушата!“ ("Ноев ковчег", Йордан Радичков). В конкурса могат да участват ученици от 8. до 12. клас от областите Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен. Условията на конкурса за есе са обем до 2 страници, формат Times New Roman 12. Условията на конкурса за илюстрация са Всеки участник има право да представи не повече от една рисунка – графика /черно-бяла или цветна/ с размер 35х50 см. Техника: молив, туш, тънкописец, акварел. Всеки участник следва да напише трите си имена, училище, клас, адрес, телефон за връзка.
Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури.
Крайният срок за изпращане на творбите е 8 май. Награждаването ще се проведе на Патронния празник на Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов”,  Берковица на 11 май. Всички наградени ще получат грамота, книги от Издателство „КЛЕТ“ България и парична награда от Община Берковица.



Царина се превърна в любимка на цяла България
Симона от "Хелс Китчън" зарязва кухнята, иска да е бизнес дама
Строителни фирми, депутати и кметове дискутираха сътрудничеството си в Белоградчик
Излюпи се първото карталче в Природен парк Врачански Балкан
Николай Христозов: Глупаво ще е да помислим въобще за подценяване
Научноизследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в София