Събития

Ансамбъл Родопа с атрактивен спектакъл в читалището във Враца

  17.04.2024 13:00             
Ансамбъл Родопа с атрактивен спектакъл в читалището във Враца

Ансамбъл Родопа представя "Изтървани ритми" във Враца на 18 април от 19 часа, в Народно читалище "Развитие". "Изтървани ритми" е концерт - спектакъл на Ансамбъл "Родопа" от град Смолян. На сцената ще бъдат певци, музиканти и танцьори.
Може да резервирате своите билети като се обадите на телефон 0888592912 или изпратите съобщение на viber, mesenger или whatsap.
От 2 април може да ги закупите и в билетен център "ГЪБКАТА".
Цената на билетите е 20лв.

През последните 10 години ансамбълът бележи голям възход и заслужено печели приза Ансамбъл на годината и Постановка на годината с музикално-танцовия спектакъл „НЕВЯСТАТА“, който беше представен почти в цяла България, в зала 1 на НДК и на Роженските поляни. Най-новият проект на ансамбъл „Родопа“ е трилогията „Изтървани ритми“, който заслужено спечели наградата „Кристална лира“ в категория танцов фолклор за 2023 година. Върху фона на най-прочутите песни, свирни и хороводни стъпки, почерпени от автентичното богатство на родопския етнос, е прокарана стара, колкото древното време „сюжетна линия”: съпротивата на бащиния авторитет към „севдата” на женското чедо, дръзнало да залюби „неподходяща” изгора, несъответстваща на бащините критерии за богатство и материален просперитет. Трилогията е определяна като стъпка към фолклорен мюзикъл. С мултимедийни изразни средства са включени образи от творби на известни български художници. На сцената се рисуват с танц и ритми знакови платна на Владимир Димитров - Майстора, Александър Жендов и други картини на наши велики творци, като чрез родопска фолклорна атмосфера ансамбълът пресъздава вечната борба между Доброто и Злото.
Спектакълът се реализира с помощта на огромна мултимедия и мултимедиен екран, които създават мултимедийна сценография. По този начин Фолклорен ансамбъл „Родопа“ поставя началото на нов начин на представяне на българския фолклор и изкуство. Сценарий, режисура и мултимедия Адриан Петров.



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица