Събития

17 семейства бяха настанени в новите социални жилища в Община Видин

  17.04.2024 06:00             
17 семейства бяха настанени в новите социални жилища в Община Видин

Официалната церемония по настаняване се проведе в ж.к. Христо Ботев. На събитието присъстваха кметът на Видин Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова, секретарят на Общината Емилиян Енчев, ръководителят на вече осъществения проект за „Изграждане на социални жилища в град Видин“ Румен Лилов, директор дирекция „Правно-нормативно обслужване и управление на собствеността“ Десислава Гайдарска, експерти от общинска администрация, граждани и представители на медии.
Инженер Румен Лилов припомни, че проектът бе реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата сума на проекта е 2 241 917.78 лева, представляваща безвъзмездна финансова помощ, от която съфинансиране от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие 1 905 630.11 лв. и национално съфинансиране 336 287.67 лв. Целите и дейностите, които са изпълнявани по проекта са за осигуряване на съвременна социална инфраструктура чрез изграждане на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението на територията на Община Видин.
Цветан Ценков се обърна към новодомците с думите „Попътен вятър и добър живот на всеки, който ще намери своето място и покрив над главата в новите социални жилища. Надявам се, тук да прекарвате добре, но и да пазите всичко това, което е направено със средства на Европейския съюз и Община Видин.“ Ценков връчи на новите обитатели ключове за апартаментите, заедно с техните договори, както и малки подаръци, осигурени от Община Видин по проекта. След церемонията ръководството на Община Видин разгледа апартаментите заедно с живущите. В новоизградените социални жилища са настанени 17 семейства или 42 лица. Новите домове са изцяло оборудвани с всичко необходимо, включително с добро отопление и охлаждане.

 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела