Събития

Стотици участници се включиха в атлетическия пробег „Видин Рън“ СНИМКИ

  16.04.2024 06:00             
Стотици участници се включиха в атлетическия пробег „Видин Рън“ СНИМКИ

При голям интерес премина третото издание на спортното събитие, което се организира от Община Видин, Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и спортен клуб „Радуканови“. На официалното откриване на проявата присъстваха народният представител Любен Иванов, заместник-кметът Борислава Борисова, президентът на Българската федерация по лека атлетика,БФЛА, Иван Колев, Антон Бонов от БФЛА, заместник-председателят на Общинския съвет Николай Николов.
Преди да даде старт на 6-километровия пробег, заместник-кметът на Общината Борислава Борисова поздрави организаторите и участниците в проявата. Тя изрази удовлетворението си, че нашият град отново е домакин на атлетическия пробег и той се утвърждава като традиция. „Тази година преминава под мотото „100 години българска лека атлетика. За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от общинското ръководство за това, че сте тук днес! „Рън България“ изпълнява своята мисия – да мотивира децата и подрастващите да участват в ежедневни спортни тренировъчни процеси и турнири. Възпитава здравословен начин на живот и не на последно място показва красиви места от България“ – заяви заместник-кметът Борисова.
В пробега се включиха професионални бегачи и любители от различни краища на България, както и от САЩ, и Китай.
Малко по-късно заместник-кметът даде старт на пробега на късата дистанция от 1,330 м, в който премериха сили много деца и любители. След това стартираха участниците и в смесените щафети 2х6 км.
Победител при мъжете на дългата дистанция стана Иван Андреев, следван от Атанас Куцаров, а на трето място е Методи Георгиев. Наградите им бяха връчени от заместник-кмета Борислава Борисова.
При жените най-бързо премина 6-километровия пробег Антония Георгиева, втора финишира Билсерин Сюлейман, а Памела Ени стана трета. Президентът на БФЛА Иван Колев награди дамите.
При щафетата първи се класира отборът на Иван Андреев и Памела Ени, втори приключиха Атанас Куцаров и Билсерин Сюлейман, а на почетното трето място се класираха Методи Георгиев и Антония Георгиева. Отличията им връчи заместник-председателят на Общинския съвет Николай Николов.
За първите 8 участници с най-високи резултати, както и за най-добрите три отбора при смесените щафети, имаше парични награди. Всички, които се включиха в състезанията, получиха медали, грамоти и подаръци.
 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела