България

Ново дарение получи Регионална библиотека „Партений Павлович” в Силистра

  15.04.2024 09:40             
Ново дарение получи Регионална библиотека „Партений Павлович” в Силистра

Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра получи като дарение луксозното двутомно издание „Colorado Scenic Byways“. Това съобщиха във Фейсбук от културната институция.

Изданието съдържа албум със снимки от крайпътни пейзажи в красивия планински американски щат Колорадо. Втората част е атлас и пътеводител с подробни данни за пътищата – карти, надморска височина, основни факти и интересни забележителности. 

„Това е книга за пътешественици, които предпочитат криволичещи пътища и биха предпочели да изследват нов маршрут, отколкото да стигнат бързо. За хора, чието любопитство ги кара да спрат, да прочетат крайпътна табела и да се полюбуват на водопад или диво цвете“, се казва в поста на Регионалната библиотека.

Дарението е предоставено от Евгения Владимирова от София. Тя приятел и дарител на Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра и на читалищните библиотеки в областта. В продължение на няколко години тя редовно обогатява фондовете на обществените библиотеки в региона. 

По данни на Регионалната библиотека в Силистра през миналата година фондът на институцията е обогатен с 4347 нови книги. Част от тях са закупени благодарение на проекта „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност”. Получени са също и много дарения от издателства и частни лица./БТА



Ванина Вецина: За свое лично постижение смятам разплитането на казуса с ремонта на язовир „Огоста“
Ето къде остават на "сухо" днес във Враца
Ето какво време ни очаква днес
Откриха 700 000 евро в багажа на двама мъже на летището във Виена
Росица Кирова: Последователна съм и често досадна в усилията си
Вижте как ще работи библиотеката във Враца през май месец