Свят

Няколко души са пострадали при нападение с хладно оръжие в търговски център в Сидни, полицията е простреляла един човек, според местни медии

  14.04.2024 08:20             
Няколко души са пострадали при нападение с хладно оръжие в търговски център в Сидни, полицията е простреляла един човек, според местни медии

Полицията е евакуирала посетителите на търговския център Уестфийлд в центъра на Сидни, където е било извършено нападение с хладно оръжие, предаде Асошиейтед прес, като цитира информация от местни медии. Ройтерс съобщава, че евакуираните са били стотици.

Според в. "Сидни морнинг хералд" прсъобщи, че четирима души са загинали при нападението с хладно оръжие. Полицията на щата Нов Южен Уелс съобщи само, че се провежда операция.

Вестникът съобщава, че един човек също е бил прострелян, но не е ясно дали е починал.

Видеозапис от мястото показва много линейки и полицейски коли, както и тълпи от хора. Пострадали са получили медицинска помощ на място.

Рой Хуберман, очевидец на случилото се, разказа пред Ей Би Си, че се е приютил в един магазин и е видял хора, които са напускали търговския център със сълзи на очи.

/bta.bg



Тревожният навик с телефона, който може да разбие връзката ви
Украйна готви контраофанзива
Паркирането в синята и зелената зона в Поморие е безплатно от 1-ви до 6 май
Ирена Димова: В 49-тото Народно събрание ГЕРБ-СДС бяхме източника на политически разум
Организират празничен юбилей на детското творчество в Козлодуй СНИМКИ
Асансьор за хора с увреждания ще бъде изграден към сградата на общинската администрация в Павел баня