Събития

Община Видин кандидатства за реконструкция на улично осветление

  12.04.2024 09:00             
Община Видин кандидатства за реконструкция на улично осветление
  ЛР

В предстоящото заседание на Общински съвет, Видин, което се провежда на 15 април ще бъдат разгледани 33 докладни. Една от тях касае намерение на администрацията да кандидатства за реализиране на предложение за изпълнение на инвестиции по процедура Подкрепа за енергийно ефективни система за улично осветление, финансирани по Плана за възстановяване и устойчивост. В предложението, което се подготвя е предвидено да се изпълняват мерки на територията на град Видин. Кварталите и прилежащите им улици са обхванати от друг текущ проект „Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление“.

Според докладната, представена на съветниците във Видин минималната стойност на проект не може да бъде по-малка от 100 000 лева. и не може да надвишава 2 млн. лева. Общините се задължават за период от 5 години след приключване на проекта да извършват ежегодни вноски във Фонда за декарбонизация от 10% от действително получения размер на безвъзмездна помощ. Дейностите следва да се извършват в имоти публична общинска собственост.

Освен предложението за улично осветление общинските съветници ще разгледат още програмата за управление на община Видин до края на мандата. Ще обсъдят предложение за откриване на нова социална услуга. Ще коментират нова наредба за обществени съвети. Ще разгледат възможността за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Сесията ще се проведе в понеделник от 9 часа в заседателната зала на Общински съвет.

 



Изгонената Катя от "Ергенът" изля душата си относно Алек, Маги и Криси
ГЕРБ-СДС обявиха водачите си в страната. Красен Кръстев води във Враца, Росица Кирова във Видин, а в Монтана Румен Христов
Франция и Япония ще започнат разговори относно сделка за реципрочен достъп на войски
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на туристическия сезон на остров Света Анастасия
Мартин Харизанов и ”Благотворни приятели” с мащабна дарителска акция за Великден
Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец