Събития

Училищата от Северозапада могат да въведат нови програми по програмиране и дигитални науки

  11.04.2024 10:13             
Училищата от Северозапада могат да въведат нови програми по програмиране и дигитални науки

Училищата от трите области Враца, Видин и Монтана вече могат по-лесно да предлагат на своите ученици нови програми и предмети по актуални теми като програмиране и дигитални науки. Това е възможно чрез новата образователна платформа Буки.bg, която дава достъп на училищата до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации „Училищна Телерик Академия“ и „Технократи“.  

Кандидатстването е до 26 април.

Има 150 безплатни абонамента за училища в цяла България. От тях могат да се възползват общински и държавни училища. 

Първите 150 училища, които попълнят формуляра, ще получат безплатен едногодишен абонамент, благодарение на дарители и партньори на „Училищна Телерик Академия“. 

Буки.bg осигурява достъп на училищата до напълно разработени авторски образователни програми с фокус върху дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успешна реализация на учениците. Програмите могат да бъдат въведени в училище като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси. 

Платформата подкрепя училищата да използват новите програми като осигурява всички необходими материали и насоки за учителите, за да могат уроците да отговорят на нуждите и интересите на ученици. 

През учебната 2024-2025 г. ще са достъпни 15 програми, подходящи за ученици от III до XII клас и училища с различни профили и специалности. Програмите са разработени от експерти с опит като преподаватели и са провеждани в школи и училища в страната. Учителите споделят, че програмите са интересни и увлекателни за учениците, а материалите са добре подготвени и изискват минимална адаптация и усилия за преподаване. 

„Училищна Телерик Академия“ е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от III до XII клас. През последните пет години организацията е обучила близо 600 деца и младежи от областите в Северозапада през своите безплатни школи във Враца, Монтана, Видин, Белоградчик, Берковица и Лом.

 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела