Свят

Влюбени се ожениха за 100 долара по време на слънчевото затъмнение

  11.04.2024 08:20             
Влюбени се ожениха за 100 долара по време на слънчевото затъмнение

350 двойки се възползваха от уникалната възможност да разменят брачни клетви по време на пълното слънчево затъмнение в понеделник, 8 април. Събитието се състоя като част от събитието "Elope at the Eclipse" на фестивала Total Eclipse of the Heart в Ръселвил, Арканзас (САЩ). 

Организаторите предоставиха възможност на всеки да се ожени официално по време на рядкото небесно събитие срещу символична такса от 100 долара. Събитието включваше церемония, сватбена торта с космическа тематика и наздравица за младоженците, пише ABC News.Празникът приключи няколко минути преди Луната да покрие напълно Слънцето, създавайки в небето „огнен венец“, напомнящ брачна халка.

Един от участниците в груповата сватба по време на слънчевото затъмнение, Кийгън Райт, признава, че не би могъл да пропусне подобна възможност, защото тя се случва само веднъж в живота.

"Любимата ми искаше нещо по-традиционно. Отне известно време, но най-накрая я убедих да се оженим по време на затъмнението", каза Райт пред местни репортери.

Двойката планира да отпразнува медения си месец на остров Сейнт Кроа, част от Американските Вирджински острови."Много по-зрелищно е, отколкото си представях и не прилича на нищо друго. Просто ми спира дъха. Бях най-щастлива да изпитам това с него", каза Ружо, годеницата на Райт.Припомняме, пълното слънчево затъмнение от 8 април 2024 г. беше първото видимо в континенталната част на Съединените щати от 2017 г. Рядкото явление обхвана 13 щата от Тихия до Атлантическия океан. Следващата възможност да се наблюдава това ще дойде едва през август 2044 г.

 



Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта
Организират „пролетна рециклиада“ в Община Мизия
Община Козлодуй организира Национален крос „По стъпките на Ботев”
Кметът на Община Борован Иван Костовски раздаде хранителни продукти на нуждаещите се СНИМКИ
В Белоградчик представиха албум с пощенски картички от града
Теменужка Маринова подреди с благотворителна цел самостоятелна изложба живопис в Община Мездра