България

Стопани изоставиха домашното си куче СНИМКИ

  10.04.2024 16:21             
Стопани изоставиха домашното си куче СНИМКИ

Жители на София са решили да изоставят домашния си любимец. Кученцето е на около годинка. Жителка на столицата се опитва да намери дом и грижовни стопани за животинчето. По думите ѝ стопанката на кучето е починала, а човекът, с когото е живяла, го изхвърлил.

„Здравейте, съседите ми изхвърлиха кучето си, което в момента е в тотален шок, няма да навлизам в детайли. Успявам да го храня и да давам вода. Търся идея и помощ за временен или постоянен дом, кучето е женско, казва се Гая и е на видима възраст около годинка, в момента много изплашена и недоверчива. Намира се в Люлин 5. Сега разбрахме, че стопанката е починала, а човека с когото е живяла явно го е изхвърлил и си е тръгнал,“ написа Виктория Кирчева.

Коментиращи са на мнение, че трябва да има глоби за подобни действия.

„Няколко дни седя пред блок 516,“ написа мъж.

„По ЗЗЖ чл.7(2) т. 10-изоставянето на животни се счита за жестокост. Налагат се адм. санкции-глоба. Добре е бързо да я кастрират и маркират от 4 лапи, за да не попадне в Екоравновесие, там е ад и сигурна смърт. Подавате сигнал с точен адрес до общината, връщат ви вх номер на сигнала,“ съветват я в мрежата.

„Не се занимавайте повече с тях, може да захвърлят кучето на безлюдно място. Подайте сигнал срещу тях, но до там. Търсете дом на кучето, навън е обречено.“/Glasnews.bg



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци