Събития

Монтират се нови 100 камери в града, а полицията във Враца получи дрегер за наркотици

  10.04.2024 14:02             
Монтират се нови 100 камери в града, а полицията във Враца получи дрегер за наркотици

Монтират се нови 100 камери в града, а полицията във Враца получи дрегер за наркотици.
От началото на годината започна монтажът на нови 100 камери в града, като голяма част от тях имат възможност както за 360 градусово наблюдение, така и за разпознаване на регистрационни номера на автомобили. Устройствата се инсталират на ключови кръстовища, главни пътни артерии, в жилищни квартали, паркове и обществени пространства. Това заяви кметът Калин Каменов на пресконференция и допълни, че към момента във Враца има над 300 камери за видеонаблюдение, а достъп до тях имат и служителите на полицията.
По време на срещата с медиите, кметът Каменов и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества – Наталия Кръстева дариха на Районното управление на полицията дрегер, с който ще бъдат извършвани полеви тестове за употреба на наркотични вещества от водачите на автомобили.
Шефът на РУП – Враца гл. инспектор Ивайло Данаилов бе категоричен, че модерното устройство ще подпомогне служители на реда при извършването на регулярните акции. От началото на годината броят на санкционираните за употреба на алкохол и наркотични вещества в града е 59 лица.
Припомняме, че през 2023 година Община Враца дари 3 нови автомобила за нуждите на Районното управление на полицията в града.