България

Финансират проекти за достъпна среда до културни и спортни обекти

  10.04.2024 08:40             
Финансират проекти за достъпна среда до културни и спортни обекти

Безплатен уебинар организира Агенцията за хората с увреждания на 10 април от 10.00 часа, във връзка с финансирането на проекти за достъпна среда до културни и спортни обекти. На интернет страницата на Агенцията е публикувана Програмата за финансиране на конкурсна основа на проекти, с които се осигурява достъп до и възможност за активно използване на културни, археологически, исторически и спортни обекти от хора с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото си придвижване. Допустими за участие в конкурса са държавни, общински, стопански и нестопански организации, които са юридически лица, регистрирани по българското законодателство, и притежават и/или стопанисват културни, исторически, археологически, природно-научни, спортни обекти.

Потенциалните кандидати по програмата могат да се включат в безплатния уебинар, чрез https://us06web.zoom.us/j/82315196873#success в платформата ZOOM. Финансиране се отпуска за създаване на достъп до: исторически, природно-научни и други музеи, музеи на известни личности, археологически музеи и разкопки, художествени галерии, театри, опери, концертни зали, библиотеки, читалища и други обекти за развитие на културна дейност, храмове, когато те имат важно историческо, архитектурно и културно значение за страната; стадиони, спортни зали и други обекти за провеждане на спортни състезания; морски плажове.

Всички документи по обявената Програмата за финансиране на конкурсна основа на проекти, с които се осигурява достъп до и възможност за активно използване на културни, археологически, исторически и спортни обекти от хора с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото си придвижване са достъпни на https://ahu.mlsp.government.bg/portal/page/85



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица