Събития

Изложба по повод Международния ден на ромите бе организирана в Монтана СНИМКИ

  09.04.2024 12:00             
Изложба по повод Международния ден на ромите бе организирана в Монтана СНИМКИ

Вчера, във фоайето на Младежкия дом в Монтана бе открита изложбата с отличените творби в конкурса за детска рисунка по ромска приказка. Той се проведе под патронажа на Общински съвет – Монтана, по повод 8 април – Международния ден на ромите. Председателят на местния парламент инж. Иво Иванов обяви имената на победителите, а грамоти и предметни награди им връчиха съветничките Стефка Александрова и Теодора Любенова, която е инициатор на конкурса. Тя беше и председател на журито. Заедно с нея рисунките оцениха Виктория Михайлова – художник, преподавател по изобразително изкуство в Трето ОУ „Д-р Петър Берон“, и Румяна Белчева – ръководител на Клуб за приложни изкуства „Дорос“ към Общински младежки дом.

Йоана Бориславова и Александра Димитрова са класирани на първо място. Йоана е от Детска градина №3 „Буратино”. Победителката във възрастовата категория „Начален училищен етап“ се обучава в Студио по изобразително изкуство „Рениарт” – Монтана.

На второ място в предучилищна възраст е Светозара Йорданова от Детска градина №2 „Незабравка”. Подгласници на победителката при по-големите деца са Ивайло Юлиянов от Студио по изобразително изкуство „Рениарт” и Росен Георгиев от Четвърто основно училище „Иван Вазов”.

Трети в творческото състезание са Тервел Петров от Детска градина №4 - Монтана и Мартин Марков от Четвърто основно училище „Иван Вазов” и Сияна Руменова от Четвърто основно училище „Иван Вазов”.

Изложбата с близо 50 детски рисунки ще остане подредена във фоайето на Младежкия дом до края на месеца.
 



„Ора пащулуй” в Софрониево... за традициите в понеделник след Великден
Над 85 млн. пътници ползвали високоскоростни влакове в Турция за 14 години
Отбелязваме Деня на Европа със светлинен спектакъл и концерт в София
За човещината – как Тони от Козлодуй пое отговорност за действията си
17-годишен преби евродепутат
Български ученици спечелиха 8 медала на Балканската олимпиада по математика