България

Ирландска компания идва в България

  09.04.2024 09:10             
Ирландска компания идва в България

Ирландска компания в областта на енергийните и технологични решения реши да инвестира в България и Черна гора. Благодарение на специален софтуер Solsign може да даде оценка за жизнеспособността на всеки парцел за развитие на слънчев парк.

Благодарение на това е по-лесно определянето на места за изграждането на соларни паркове в различни държави. Софтуерът дава възможност да се оцени с максимална точност колко подходяща е дадена локация за монтиране на соларни панели.

Solsign разполага с най-голямата база данни на стария континент с предварително проверени земи, които са подходящи за изграждането на соларни панели. Услугите на компанията включват и консултиране между изграждащите парковете и собствениците на земи.

Всички земеделски терени от невисок клас са подходящи за реализирането на слънчеви проекти. Сред малкото условия, на които трябва да отговаря теренът, е той да бъде относително равен и да е в близост до път, за да може изглаждането и впоследствие поддържането на парка да са относително лесни. /fakti.bg



„Ора пащулуй” в Софрониево... за традициите в понеделник след Великден
Над 85 млн. пътници ползвали високоскоростни влакове в Турция за 14 години
Отбелязваме Деня на Европа със светлинен спектакъл и концерт в София
За човещината – как Тони от Козлодуй пое отговорност за действията си
17-годишен преби евродепутат
Български ученици спечелиха 8 медала на Балканската олимпиада по математика