Събития

Нова социална услуга предвиждат да открият във Видин

  08.04.2024 13:00             
Нова социална услуга предвиждат да открият във Видин

„Кризисен център за осигуряване на подслон за пълнолетни лица, пострадали от домашно насилие и лица, жертви на трафик“ е новата социална услуга, която планира да разкрие община Видин през 2025 година. Предвидената сграда е 557 квадрата и се намира на улица „Владикина“ №57. Това е част от дневния ред на заседанието на единадесет комисии, които заседават днес от 17.00 часа

Приемане на Програма за управление за мандата, отпускане на средства за инвитро процедури са също част от точките.

Предвидени са 10 000 лева за подпомагане на осем двойки, съгласно Правилника на общината за финансово подпомагане на изследвания и процедури при лечението на лица с репродуктивни проблеми. Средствата между 700 и 2 000 лева ще се предоставят на всяко семейство, след решение на местните съветници.

В програмата за управление на община Видин са заложени пет основни направления благоустрояване, ефективна община, екология и опазване на околната среда, общинска икономика, социално развитие и грижа за общността. Основните цели в програмата ще бъдат обсъдени по време на заседанието на комисиите и по време на предстоящата сесия.

В дневния ред на комисиите са заложени също въпроси, свързани от управлението на общинската собственост. След приключване работата на съветниците в комисиите ще бъде насрочено и редовно заседание на общинския съвет.



Изгонената Катя от "Ергенът" изля душата си относно Алек, Маги и Криси
ГЕРБ-СДС обявиха водачите си в страната. Красен Кръстев води във Враца, Росица Кирова във Видин, а в Монтана Румен Христов
Франция и Япония ще започнат разговори относно сделка за реципрочен достъп на войски
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на туристическия сезон на остров Света Анастасия
Мартин Харизанов и ”Благотворни приятели” с мащабна дарителска акция за Великден
Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец