Събития

Десислава Безинска-Шеинкова и Пламен Йотински пристигат във Враца с превантивна кампания против хазартната зависимост

  08.04.2024 09:00             
Десислава Безинска-Шеинкова и Пламен Йотински пристигат във Враца с превантивна кампания против хазартната зависимост

На 9 и 10 април в сградата на Младежки център - Враца ще се проведе превантивна кампания против хазартната зависимост "Заложи на себе си". По време на събитието младежите ще имат възможността да се запознаят с Десислава Безинска-Шеинкова и с Пламен Йотински.
Десислава Безинска-Шеинкова е психолог с бакалавърска степен по специалнаст "Психология" и магистърска - "Психология на управлението", доктор по "Психология на труда и професионална психодиагностика" към Югозападен университет „Неофит Рилски“ в град Благоевград, член на Дружеството на психолозите в България и негов координатор за Югозападна България, сертифицирана от университета в Северна Каролина в специалност „Позитивна психология“, преминала обучение и сертифицирана в направление „Позитивна психотерапия и хипнотерапия“, член на Българската асоциация по хипноза, както и член на Дружеството по позитивна психотерапия, член на Европейската асоциация по приложна психология. През 2022 година Шеинкова отваря Център за работа с хазартна зависимост „Психоника“ в град София, в който се провеждат консултации и индивидуални терапии, както има и групи за помощ и взаимопомощ. През 2022 година издава книгата „Заложен живот“, в която описва какъв е пътят и спасението на човек, страдащ от хазартна зависимост.
 Пламен Йотински е бивш зависим. Той от 15 годишна възраст е бил пристрастен към алкохол, кокаин и хазарт. Зависимостите се настаняват в неговия живот в продължение на 20 години. Израснал в София в семейство на учителка по Математика и журналист. През последните почти четири години Йотински преустановява употребата на алкохол, кокаин и хазарт, постъпвайки в Център за лечение на зависимости. Към днешна дата самият той основава свой собствен Център за лечение на зависимости "I A.M. WAY", в който се осъществява високопрагова терапия, рехабилитация и резидентна грижа на хора, които злоупотребяват или са зависими към психоактивни вещества-наркотици, алкохол, медикаменти, както и към хазарт и интернет. Ангажираността му към превенцията на зависимостите се вижда в социалните видео платформи за споделяне, в които има голям брой последователи, а също така участва в подобни кампании, организирани от училища и читалища в България.
Ще се проведат по две беседи на 9 и 10 април от 10 часа до 12 часа и 13 часа до 15 часа. По време на събитието ще се научи полезна информация за справянето с подобен тип зависимости, кои са методите за успешната рехалибитация и още много други неща.



В общината обсъждат вариант за поставяне на "умен" светофар на пробива
Партиите във Враца се разбраха за СИК
В реч по случай 1 май Олаф Шолц обеща пенсионната възраст да не бъде вдигана
Сериозен ръст на туристите се очаква през летния сезон от Централна и Източна Европа
Първомайска хоротека се проведе в Берковица СНИМКИ
Отбелязваме Великден във Враца с богата програма