България

Започва пролетното почистване на населените места в община Разград

  07.04.2024 13:15             
Започва пролетното почистване на населените места в община Разград

Започва традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград. Тя се състои ежегодно, след края на зимния период и преди Великденските празници, съобщиха от общинската администрация.

Двуседмичната кампания, която ще е в периода от 8-и до 21 април, включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации. Традиционно най-активните и с най-голям принос в хигиенизирането населени места, училища, детски градини, организации и фирми, и граждани ще бъдат стимулирани с награди от общинската администрация. Награждаването на най-добре представилите се в кампанията участници ще е на 9 май, посочват от общината.

Както всяка година и тази общината ще осигури безплатно найлонови чували, ръкавици и специализирана техника за транспортиране на отпадъци, събрани от междублокови пространства, паркове, градини, сервитути. Заявки за материали и техника ще приемат на тел: 084/618 186. 

За най-малките участници в кампанията на 20 април, от 9:00 часа, в Разград ще се състои акцията „Бонбони за смет“ и за всеки събран отпадък ще бъде предоставяна торбичка с лакомства. Пунктовете ще са в ж.к. “Орел” до сградата на Община Разград, в градинката до хотел „Централ” и градинката до обръщалото в квартал “Абритус” (Водна централа).

В периода от 8-и до 21 април, в часовия интервал от 8:00 до 16:00 часа, операторът на Регионално депо-Разград ще организира и осигури за участниците в кампанията безвъзмезден прием на отпадъци, събрани от териториите за обществено ползване в населените места, допълват от общинската администрация.

По време на кампанията за пролетно почистване миналата година бяха събрани над 400 тона отпадъци. В акцията „Бонбони за смет“ наравно с децата участваха родители, баби и дядовци.

/bta.bg



Съболезнования! Днес се сбогуват с Йордан Михайлов Йорданов, бивш дългогодишен управител на „ВиК – Берковица“
Златко Живков влезе във Великденска работилница и боядисва перашки
„Български пощи“ с награда от Всемирния пощенски съюз
Къде гласуваме - проверяваме в ГРАО
Ден на отворените врати се проведе в ПГ "Васил Левски" град Мизия СНИМКИ
Справянето с отпадъците: Как бактериите ядат пластмаса?