Крими

Хванаха двама младежи, извършили два грабежа във Враца

  07.04.2024 11:03             
Хванаха двама младежи, извършили два грабежа във Враца

В четвъртък, в 19.15 часа в районното управление във Враца е получено съобщение от жител на града, съобщиха от МВР.

Мъжът заявил, че две непознати за него лица чрез използване на сила удари в областта на главата, с което е нанесена телесна повреда, са отнели от владението му раница съдържаща мъжки портфейл, сумата от 400 лева, 5 паунда, лична карта и дебитна карта. По случая в районното управление във Враца е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс.

В петък, в районното управление във Враца, се е явил жител на града, който заявил, че на предната вечер, около 19.30 часа в град Враца, две непознати за него лица чрез използване на сила удари в областта на главата и ритници в краката, с което е нанесена телесна повреда са отнели от владението му раница съдържаща вещи дрехи и сума от 700 лева. 

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. След проведените издирвателни мероприятия се е установило, че извършителите на двата грабежа са криминално непроявените лица М. Г. Х. на 19 години от София и М. А. Ц. на 19 години от село Зверино. Същите са се придвижвали с лек автомобил “БМВ” и проследявали потърпевшите от София до Враца, където са извършили престъплението си. 

Лицата са задържани в районното управление във Враца за срок до 24 часа. На територията на полицията във Враца са извършени допълнителни процесуално-следствени действия М. Х. и М. Ц са привлечени като обвиняеми и с постановление на прокурор на районната прокуратура във Враца, са задържани за срок до 72 часа. 

Работата по документиране на престъпленията, продължава.

 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела