Събития

В област Монтана се почистват и залесяват природни местности

  06.04.2024 09:00             
В област Монтана се почистват и залесяват природни местности

С множество прояви в последните десет дни в област Монтана се отбелязва Седмицата на гората, съобщиха от Северозападното държавно предприятие. Ученици от Професионалната гимназия по производствени технологии в Лом засадиха дръвчета в двора на училището.

Младежи от 11-и и 12-и клас на Професионалната гимназия по транспорт "Владимир Минчев" в село Владимирово и лесничеи залесиха с тополи терени около река Огоста край Владимирово.

Общинари от Чипровци и горски служители почистиха местността "Миши камък" в Стара планина над Чипровци, а днес акцията продължава с почистване на местността "Хайдушки водопади". В района на село Говежда в община Георги Дамяново ученици и общински служители от Георги Дамяново залесяват с млади дръвчета осем декара. Край селата Дива Слатина и Дълги Дел в община Георги Дамяново се ремонтират два навеса за отдих. Над село Копиловци в община Георги Дамяново са почистени екопътеките в Стара планина, водещи към връх Копрен.

По повод Седмицата на гората в много училища и детски градини има уроци, в които на най-малките се обяснява как да опазват гората, уточниха от Северозападното държавно предприятие./БТА 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела