Събития

Централният фонтан в Монтана е с работно време

  05.04.2024 17:50             
Централният фонтан в Монтана е с работно време

Централният фонтан в Монтана през пролетта ще работи само в определени часове. Те са от 10 до 14  и от 17 до 22 часа. Тази практика съществува в много европейски градове, за да се намали използваната  електрическа енергия. По преценка работното време може да бъде увеличено в горещото лято. Това съобщи кметът Златко Живков на редовния петъчен брифинг.

„Градът се стяга за Великден на пълни обороти. Миенето на улиците продължава в индустриалната зона. Предстои обработване на тревните площи в парковете, училищата и детските градини срещу кърлежи. Това ще стане  на 8 и 9 април ако са подходящи атмосферните условия.“, каза кметът.

Общината е наела седем фирми за косене на тревните площи в различни части на града, садят се пролетни цветя около фонтани, паркове и градинки.

Най-важната тема за общината остава успешно провеждане на данъчната кампания. До края на април гражданите и фирмите имат възможност да платят с отстъпка от 5 на сто.

Продължава премахването на ненужните кабели от въздушната мрежа в града.   Една трета от работата вече е свършена, съобщи Георги Петков от „Електроразпределителни мрежи Запад.

Ако някой от операторите отсъства работата върви бавно, споделиха  представители на операторите.  Налага се да бъдат увеличени екипите, за да се спазят сроковете и кампанията приключи тази година.  



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци